Sider

mandag 25. august 2014

Heilhornet i all sin prakt


Etter ei god natt med søvn i humorlandet Høylandet kom vi til Bindal i Nordland hvor dagens mål lå i morgensola. Ikke ofte vi har selskap på turene våre, men denne gangen kom Torbjørn, Johan og Janne fra Oppdal for å slå følge.

Heilhornet er det første "fjellet "i rekken på Helgeland når en kommer sørfra. Vi parkerte ved rv 17 hvor det allerede var blitt trangt om plassen. Ved Hornelva starter rødmerket sti. Her kommer høydemetrene fort og det er deilig når en når Amundsdalen og alt flater ut. På hver sin side av dalen ligger Kula og Heilhornet. Vi rundet Heilhornets markerte vestrygg og gikk på skrå over Hornfjellet.


Turlaget i denne kommunen har nok brukt 50 liter rødmaling for å lede oss trygt til toppen. Dette er en flott familietur. Fortsatte opp ura på østryggen til den smale passasjen sikret med et kjetting-rekkverk. Litt småklyving enkelte plasser som bare gjør turen enda litt mer gøyal. Videre over toppryggen til de to vardene på Heilhornet 1058 moh. 




Flott utsikt mot kommunetoppen Romskåla og Leka i vest. Jeg lette etter bålrester fra SantHans aften, da vi hadde hørt rykter om at folk brenner bål på toppen 23 juni. Hmmm...har noen hørt det samme som meg?

Det hender jeg har med små overraskelser på tur og denne gangen ble det riskrem med syltetøy på alle mann. Namm.. Dette var en høydare for oss Oppdalinger som kan skryte av mer " store runde kuler" til fjell. Neste stopp for laget er "kald drikke" i Sandnessjøen.    Lengde 11,8 km t/r - Tid 4 timer 30 min inkl solid pause - 1120 hm. Takk for turen til Janne, Johan og flirfulle Torbjørn.















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar