Sider

lørdag 28. juli 2012

ET EVENTYR ER OVER.

Neste dag våknet vi til svart himmel og liten kuling. Ja, ja da var det ikke stort å finne på. Vi dro på regnklær og gikk de 4,3 km til butikken for å innta kaffe og bløtkake før vi la oss på motvinden hjem igjen. Vi hadde som mål å spise forskjellig fisk til middag hver dag og det klarte vi. Torleif og Ann måtte trø til med boknafisk, vill laks og til slutt frittgående gås da det viste seg at liten kuling skulle gå over til litt større og mye mer regn, slik at vi ikke kom ut på havet mer resten av uka vi var der.

Vi laget mat og hadde flirfulle middager. Torleif kom med en forrett av rogn fra vill laks som etter sigende skulle virker som Viagra etter 1 døgn. Vel, vel, nå har det gått en uke....................................................................Samme kveld fikk Torleif telefon fra Skyssbåten. Ei kjempebølge hadde slått  redningsbåten av festene på skyssbåten og den drev rundt på havet i full størrelse ( plass til 100 pers ). Han fikk med seg Arnt den uredde og satte ut på det frådende havet på jakt etter flåten. Etterhvert kom to bløte karer tilbake med stor fangsten ( hoppeslottet ) på slep. Så kunne gåse middagen fortsette med fortellinger fra 17 tallet.  






Ann og Torleif har den beste røkelaksen i Norge. Sånn er det bare..


På øya finnes en gammel vei som går over et skar. Den har Statens Vegvesen bygget i 1908. Et fantastisk steinarbeid og sikkert mange vonde rygger. Langs denne veien er det i dag satt opp små skilt med historier fra laaangt tilbake i tiden. På motsatt side gikk Ingøy folket i krig med russere som for rundt og stjal kirkesølv og grov dem ned i myra som i dag heter Russermyra. 




Det finnes bare dårlige klær. Ut måtte vi hver dag. I mangel av vindstille besteg vi de tuer og høgder vi kunne se. Der masten står heter det Ingøytoppen. Her fant vi en bunkers fra krigens dager. Etter størrelsen å dømme var de jaggu meg ikke kresen på plassen. Otto med utsikt rett ned i sentrum på øya.




Djevelleiken var neste mål. Til slutt kom dagen da vi måtte dra hjem. I bagasjen lå det 30 kilo frossen fisk. Det ble 500 kr overvekt, fisken forsvant og jeg ble sittende på Værnes flyplass i 1 døgn for å berge fangsten fra sur-strømmings skjebnen. Hurra for elendig service av NORWEGIAN.......men tusen takk til Ann og Torleif som var så gjestfrie.                                                                                      Vi anbefaler folk å ta en titt på  post@ingoy.no 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar